Sapphire Plus eli plasmavalkaisumenetelmä

Valkaisumenetelmät ovat kehittyneet paljon viimeisen 30 vuoden aikana, jolloin hampaiden valkaisu on ollut muodissa. Ensin oli käytössä ainoastaan valkaisugeeliä, johon myöhemmin yhdistettiin kovetus plasmavalolla. Zoom-menetelmä on ollut suosittu, mutta sen tulokset ovat olleet kyseenalaisia. Sekä monet potilaat ovat usein valittaneet viikkoja kestävästä hampaiden vihlonnasta.

Klinikallamme käytössä oleva Sapphire Plus eli plasmavalkaisumenetelmä on tehokkaimpia markkinoilla olevista, sillä suoritettu valkaisu on asiakkaalle huomattavasti aikaisempia metodeja, kuten Zoom-valkaisua miellyttävämpi.
Esimerkiksi Zoom-menetelmään monesti yhdistettyä vihlontaa ei Sapphire-valkaisussa ole. Vain äärimmäisen lievää vihlontaa saattaa joskus esiintyä nuorilla asiakkailla, mutta tällöin asiakas saa hoidon päätteeksi mukaansa vihlontaa vähentävää geeliä.

”Koko valkaisutoimenpide kestää maksimissaan 60 minuuttia. Toimenpide paitsi valkaisee myös vahvistaa hampaiden kiillettä.”

Sapphiressa käytetään sinistä plasmavaloa, joten ihoa ei tarvitse suojata vahingolliselta säteilyltä kuten Zoom-valkaisussa.

Toimenpiteessä yhdistetään vetyperoksidia sisältävä valkaisugeeli ja plasmalaitteisto. Koko valkaisutoimenpide kestää maksimissaan 60 minuuttia. Toimenpide paitsi valkaisee myös vahvistaa hampaiden kiillettä.

Laservalkaisun jälkeen on syytä välttää noin vuorokauden ajan värjääviä juomia ja ruokia, kuten kahvia, vahvaa teetä ja mustikoita. Plasmavalkaisu voidaan tehdä myös yksittäisille hampaille, jolloin tummien hampaiden kohdalla valkaisun voi uusia parin kuukauden sisällä ja muuten tarvittaessa vuoden tai parin välein.

Sapphirella voidaan valkaisujen lisäksi tehdä myös pientä kirurgiaa, eli esimerkiksi ikenien muotoilua, ja tutkia suunpohjan mahdollisia pahanlaatuisia muutoksia.

Sapphirella voidaan valkaisujen lisäksi tehdä myös pientä kirurgiaa, eli esimerkiksi ikenien muotoilua, ja tutkia suunpohjan mahdollisia pahanlaatuisia muutoksia.